Bandenwissel bij Vakgarage Troost in Rotterdam, Spijkenisse

Woont u in Rotterdam, Spijkenisse en wilt u een bandenwissel voor uw auto? Het kan zijn dat u van zomerbanden naar winterbanden wil of andersom. Dit kan allemaal bij ons gedaan worden. Wilt u de banden opslaan bij ons? Vraag hiervoor naar de mogelijkheden. Als Vakgarage zijn wij merkonafhankelijk en hierdoor kunnen we het bandenmerk aanbevelen wat bij uw auto past. Kom snel langs bij Vakgarage Troost, gelegen in Rotterdam, Spijkenisse. Maak een afspraak en wij zullen u snel en kundig voorzien van de juiste service.

Banden wisselen

Banden wisselen = comfortabel en zuiniger rijden. Wilt u het maximale uit uw bandenset halen? Laat uw achter- en voorbanden dan af en toe omwisselen. Op de aangedreven as slijten uw banden namelijk sneller dan op de niet-aangedreven as. Als u uw banden wisselt, slijten ze gelijkmatiger en kunt u langer doorrijden op dezelfde set banden. Bovendien verbetert het de wegligging van uw auto, waardoor u comfortabeler en uiteindelijk ook zuiniger rijdt.

Waarom moet ik mijn autobanden omwisselen?

Als u uw banden af en toe laat verwisselen, heeft u langer plezier van uw banden. Wist u dat het ook veel veiliger is? Als uw voorbanden meer versleten zijn dan uw achterbanden, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Omdat de voorbanden dan minder grip hebben dan de achterbanden, kunt u op een nat wegdek slippen door overstuur, wat soms een spin kan veroorzaken. Om te zorgen dat de grip van alle banden gelijk blijft, is het raadzaam om uw banden te wisselen. Neem contact op voor meer informatie of maak vrijblijvend een afspraak. 

Omdat de meeste auto’s voorwielaandrijving hebben, slijten de voorbanden doorgaans sneller dan de achterbanden. Daarom adviseert Vakgarage om na elke 10.000 à 15.000 kilometer uw voorbanden kruislings met de achterbanden te verwisselen. Zo slijten uw banden gelijkmatiger.

Waar moet ik op letten bij het banden wisselen?

Bij het wisselen van uw banden letten we altijd op de profieldiepte. Banden met een profieldiepte van minder dan 1,6 mm zijn niet toegestaan op de openbare weg. Bij een bandenwissel hebben uw banden dus die minimale profieldiepte nodig. Is het profiel van uw banden nog in orde? Laat het profiel van uw zomerbanden en winterbanden checken bij Vakgarage. Twijfelt u of uw banden nog geschikt zijn om te verwisselen? Bij Vakgarage controleren we dat graag voor u.